Eesti Metodisti Kiriku Ajakiri

Lootuse seemned

Ülemaailmset naiste palvepäeva tähistatakse igal aastal märtsikuu esimesel reedel. Traditsioon sai alguse 19. sajandi lõpul ja selle juured on ühiste eestpalvete tegemises ülemaailmse misjoni eest. Eestimaal on palvepäeva oikumeenilise jumalateenistusega tähistatud alates aastast 1994, mil liturgia tekst ilmus ka ajalehes „Eesti Kirik“.

Alates aastast 1930 valmistatakse jumalateenistuse liturgia igal aastal ette erineva riigi naiste poolt, keskendades eestpalved just selle maa teemadele ja valupunktidele. 2022. aasta liturgia panid kokku Inglismaa, Walesi ja Põhja-Iirimaa naised. Keskseks teemaks oli lootus ja aluseks kirjakoht Jeremija 29:11 „Sest mina tunnen mõtteid, mis ma teie pärast mõlgutan, ütleb Issand: need on rahu, aga mitte õnnetuse mõtted, et anda teile tulevikku ja lootust.“ Praegusel murelikul ajal kõlas jõuline lootuse sõnum, mis toetub Jumala tõotusele, tõeliselt kosutavalt ja julgustavalt ning innustas pilku üles tõstma. Liturgia tekst koondas meie mõtted ühtlasi küsimusele, kus võiks olla need paigad meie igaühe elus ja kogukonnas, kuhu meie võiksime Jumala tõotustele toetudes lootuse seemneid külvata.

Pärnus pidasid erinevate koguduste naised sel aastal ühist jumalateenistust, mis oli jälgitav ka interneti vahendusel, Saalemi Vabakoguduse palvelas.Laulis Pärnu oikumeeniline naiskoor Ester Murrandi juhatusel. Pärnu Agape metodisti kogudus on Pärnus olnud selle ilusa traditsiooni „maaletoojaks“ ja püsivaks eestvedajaks aastast 1994.

Autor Angie Fox inglismaalt
Autor Angie Fox inglismaalt

Artikli foto: Sixteen Miles Out @ Unsplash

Märgusõnad:

Veel rubriigis Töövaldkonnad

Taavi Hollman

Karjaseametist

Apostel Pauluse kirjas efeslastele (4:11) on üks tähelepanu vääriv kirjatekst, kus öeldakse,
Päevasõna

Päevasõna – 30

Pärast 1929. aasta börsikrahhi ja sellele järgnenud ülemaailmset majanduskriisi sattus suur hulk
Mine asukohta Üles