Eesti Metodisti Kiriku Ajakiri

Metonoorte talvelaager

Muljed metonoorte talvelaagrist

30.12-02.01 toimus metonoorte talvelaager Vodja mõisas, Järvamaal. Mõned laagris osalejad jagasid ka oma muljeid:

Ele (EMK noortetöö juht): Tänu laagris esile tulnud väljakutsetele nägin meie meeskonna pühendumist, üksteise toetamist, üksteisest hoolimist ja teineteise julgustamist. Näen selles kõiges eriliselt just Jumala armastust. Mind puudutab ka veel eriliselt see, kui näen, kuidas noored töötegijad kasvavad oma andides ja pühendumises. Üks noortest tunnistas, kuidas ta hakkas esimest korda kõva häälega palvetama, oli neid, kes leidsid oma teenimisvaldkonna ja nautisid protsessi. Oleme kasvatamas erilist metonoorte töötegijate meeskonda. Eriline eesõigus on olla osa sellest protsessist. Lahe oli vaadata, kuidas tegijad panustasid, Jumal pani oma imelise osa kõigele juurde ja noored, kes osalesid, nautisid. Erilisi hetki oli mitmeid. Üks nendest oli kindlasti aastavahetus lõkke ääres, kus noored lõid erilise ülistusõhkkonna, lauldes järjest erinevaid laule ja ülistades selle kaudu Jumalat. See oli noorte omaalgatus, spontaanne ja tõeline õnnistus. Olin juhtimas 15+ noorte tüdrukute piibliuurimise gruppi, kus kogesin üle pika aja noorte igatsust ja põnevust uurida ja mõista Jumala Sõna sügavusi. See oli tõeliselt lahe hetk, kui üks noor ütles, et „Ära ütle mulle ette, ma tahan, ma proovin ise seda oma sõnadega välja öelda!“. See igatsus oli nii suur! Kindlasti jääb meelde ka palveteekond, millele järgnes palvetunnel ja ülistusõhtu. Jumal saab teenida meid ja meie noori, kui anname Talle selleks võimaluse. See oli õhtu, kus kogesime reaalset Jumala kohaolu, palve väge ja nägime ka muudetud noori. Meil on võimas Jumal, kes kuuleb oma laste häält ja vastab meile. Meil on nii vägev Jumal!!!

Maria: Minu jaoks oli see laager kasvamise laager. Seda nii isiklikult kui ka meeskonnaliikmena. Mulle väga meeldis, kuidas noored kõik omavahel suhtlesid ja ühist aega nautisid. Laagris oli suurepärane õhkkond ja Jumala ligiolu oli vägagi tuntav. Toetusin ka paaril raskemal hetkel Temale ja läbi selle sai minu suhe Jumalaga sügavamaks ning tugevamaks. Laagris õppisime Piibli uurimist ja mulle andis see iseseisvalt lugemiseks nii palju indu juurde. Olen pärast laagrit justkui armunud Piibli lugemisse. See ütleb minu arvates, et laager läks korda ja noored said puudutatud.

Regina: Talvelaager oli üks põnev aeg. Sai õppida rohkem Jumala Sõna ning uurida seda süvitsi. Ülistus oli super ja see meeldis väga! Meeskonnamängud ja -tegevused olid väga lahedad, sain esimest korda juhtida tiimi, ning see oli väärt kogemus! Eriline oli palveteekond, kus saime palvetada ning Jumalaga olla koos, pärast teekonda tehti ka eestpalve igaühe eest ja see oli silmiavav!


Metonoorte tegemisega saab kursis olla
Märgusõnad:

Veel rubriigis Noortekas

Noorte Alfa

Noorte Alfa

Alates 19. veebruarist 2021. a toimus noortele suunatud online alfa kursus. Kuna
Mine asukohta Üles