Eesti Metodisti Kiriku Ajakiri

Eino Seppel

In Memoriam – Heino Seppel

Heino Seppel (29.09.1948–6.03.2022) sündis Reeküla koguduse pastori Johannes Seppeli perre, kus oli kokku 10 last. Oma nooruspõlve veetis Heino Saaremaal ning seejärel asus elama Tallinnasse, kust leidis endale abikaasa Malle. Olles küll kristlikus peres kasvanud laps, elas Heino mingi perioodi oma elust siiski maailma radadel. Kirikusse jõudis ta uuesti oma laste kaudu, kes hakkasid aktiivselt kirikus käima ja kutsusid sinna ka oma vanemaid.

Kui Heino vanemad vajasid igapäevastes toimetamistes abi, kolisid Heino ja Malle Saaremaale Heino lapsepõlvekoju. Heino hakkas teenima Reeküla koguduses noortepastorina ning 1994. aastal ordineeriti ta diakoniks. 2001. aastal määrati ta Reeküla koguduse kohalikuks pastoriks.

Oma elu jooksul jõudis Heino tööd teha väga erinevates valdkondades: metsatööst arvutipoeni ja teede-ehitusest laojuhatajani. Lisaks kirikus teenimisele ja ilmalikule tööle oli Heino teatud perioodil Kaali põhikooli hoolekogu esimees.

Muusika ja laulmine olid Heino elus alati tähtsal kohal – ta laulis Reeküla koguduse laulukooris ning Saaremaa vendade meesansamblis.

Suur on olnud Heino panus Reeküla koguduse hoone eest hoolitsemisel. Lugematu arv tunde ja teiste silmade jaoks varjatuks jäänud tööd on ta koos abikaasaga koguduse heaks.

Heino teenis kohaliku pastorina aastani 2018, mil ta jäi emerituuri.

Märgusõnad:

Veel rubriigis In memoriam

Rudolf Siirak

In Memoriam – Rudolf Siirak

Rudolf Siirak (7.11.1927–15.12.2021) sündis ja veetis noorpõlve Kullamaal. Õppis puidutöötlemist, töötas Haapsalus
Uno Külviste

In Memoriam – Uno Külviste

Uno Külviste (28.03.1929–11.04.2022) 93-aastaseks elanud Uno Külviste alustas oma vaimulikku teenistust Eesti
Mine asukohta Üles