Eesti Metodisti Kiriku Ajakiri

Rahupreemia Olav Pärnametsale

13. märtsil andis Metodisti Maailmanõukogu peasekretär piiskop Ivan M. Abrahams Olav Pärnametsale üle nõukogu kõrgeima autasu – rahupreemia, mille saajate hulgas on varasemalt olnud Ameerika Ühendriikide president Jimmy Carter, Makedoonia president Boris Trajkovsky, Egiptuse president Anvar Sadat, Lõuna-Aafrika Vabariigi inimõiguslane ja president Nelson Mandela ja mitmed teised. Rahupreemia antakse inimesele, kes on oma tegutsemisega näidanud üles vaprust, loovust ja järjepidevust.

Olav Pärnamets on Eesti Metodisti Kirikus teeninud nii pastori kui ka superintendendina. Nõukogude ajal näitas Olav üles julgust seista kiriku eest, hoolimata võimude-poolsest rõhumisest. Tema rahu taotlemisest annavad tunnistust oikumeenilise töö eestvedamine (Eesti Kirikute Nõukogu üks asutajaliikmetest, selle asepresident ja Eesti Evangeelse Alliansi president) ning kahe rahvuse (eesti ja vene) koostoimimine kirikus, mida ta juhtis aastatel 1979-2005.

Auhinna üleandmistseremoonia toimus Olavi kodus, kuhu olid teda õnnitlema tulnud Ühinenud Metodisti Kiriku Põhja ja Balti piirkonna piiskop Christian Alsted, Eesti Metodisti Kiriku superintendent Robert Tšerenkov ja Olavi endised kolleegid Tallinna metodisti kogudusest.

Fotol: istub Olav Pärnamets, seisavad piiskop Ivan Abrahams (vasakul) ja piiskop Christian Alsted (paremal). Foto autor: Robert Tšerenkov.

Fotol: istub Olav Pärnamets, seisavad abikaasa Urve Pärnamets ja piiskop Ivan Abrahams. Foto autor: Joel Aulis.
Märgusõnad:

Veel rubriigis Meie inimesed

Peeter Piirisild

Peeter Piirisild 95

14. septembril täitub Narva metodisti koguduse emeriitpastoril Peeter Piirisillal 95 eluaastat. Marjana
Dmitri, Irina ja Nathaniel Sejonov

Semjonovid

Debora (6) ja Nathaniel (2,5). Dmitri on koguduse pastor. Tema abikaasa Irina
Mine asukohta Üles