Sõpradega Jeesust järgima

Ühel veebruarikuu pühapäeval asusime pühapäevakooli lastega Kuressaare poole teele, nimelt oli Kuressaare koguduse pühapäevakooli õpetaja kutsund meid ja Eikla koguduse lapsi külla, et üheskoos tähistada sõbrapäeva.

Kirikus kohtusime juba tuttavate lastega, kellega koos olime olnud suvel laagris. Jumalateenistuse alguseks luges pastori algussõna Iiobi 22:21 „Saa siis Jumalaga sõbraks ja ole rahul, nõnda sa saavutad õnne!”, mis andis kogu päevale mõtte, kas ja kuidas on sõprus Jumalaga meile oluline ja millised tõotused on Piiblis peidus. Pärast algussõna, palvet ja lastejutlust kogunesid kõik lapsed koguduse ette, kokku oli 26 last, et üheskoos laulda „Sõber öelda võin, et armastan sind” – emotsioon oli võimas.

Edasi toimusid tegevused pühapäevakooli ruumides, kus rääkisin lastele Taaveti ja Joonatani sõprusest ning Jeesuse sõpradest Piiblis. Üheskoos tõdesime, et väga oluline on omada sõpru, aga sõpru tuleb osata valida. Üks eesti vanasõna ütleb: „Ütle, kes on su sõber ja ma ütlen, kes sa ise oled!”, mis leiab kinnitust ka meie igapäevaelus. Oli hea võimalus anda ka lastele oma tunnistus, et minu parimad ja ustavamad sõbrad on need, kes peavad  ka oma sõbraks Jeesust.

Lastega koos meiserdasime käepaelad kolme pärliga, kuhu lapsed kirjutasid tähed MJT (mida Jeesus teeks). Need tähed aitavad meeles pidada, mida teha, kui ema palub tuba koristada või kui klassikaaslane paneb jala taha jne…, mida Jeesus teeks.

Lisaks kõigile eelpool nimetatule me muidugi mängisime, laulsime, katsime ühiselt söögilaua ja saime olla ühises osaduses. Nii hea on olla Jumalaga sõber, sest tema käest tuleb kõik hea.

Märgusõnad: