Mis toimub Tallinna metodisti kirikus?

Tallinna metodisti kogudusel on avar ja ilus hoone. Jumalateenistuste kõrval toimub siin tihti ka erinevaid konverentse ja koolitusi, töötab kirikuvalitsus ja teoloogiline seminar koos raamatukoguga, avatud on raamatukauplus Logos. Oleme rõõmsad oma kogudusehoone mitmekülgsete kasutusvõimaluste üle, koguduse haldusjuht Uno Looris tegutseb juba aastaid selle nimel, et kogudusemaja oleks võimalikult hästi ja otstarbekalt kasutuses.

Hiljutistest sündmustest meie majas: märtsikuus toimus üle-eestiline kristlik konverents „Loova südame avamine“. „Artest+“ on Eesti Evangeelse Alliansi toimkond, kes korraldas juba teist korda konverentsi inimese loovusest ja harmooniast tema Loojaga, sel aastal Tallinna metodisti kirikus.

Konverentsi avaloengu pidas EELK peapiiskop Urmas Viilma, kes rääkis Loojast, kes on kõige ja kõigi autor ja kes on iga inimese sisse pannud vajaduse ja võime luua. See loomine, kui inimene avab ennast oma Loojale, võib olla tema usu ja isiksuse väljenduseks ja emotsionaalse olemuse tervendamise vahendiks. (Anneli Klaussoni kokkuvõtet ettekandest saate sellest ajakirjanumbrist samuti lugeda.)

Konverentsi raames avati ka kunstinäitus, märtsi lõpuni toimusid selle jätkuna meie majas mitmed töötoad ja loengud erinevatel teemadel.

Konverentsi „Loova südame avamine“ raames korraldati ka Eesti ja Läti kunstnike näitus teemal „Peidus pool – depressioonist välja“. Foto: Joel Aulis
Konverentsi „Loova südame avamine“ raames korraldati ka Eesti ja Läti kunstnike näitus teemal „Peidus pool – depressioonist välja“. Foto: Joel Aulis

Kontserte, näitusi ja konverentse on kõik huvilised oodatud külastama. Oleme korduvalt võõrustanud ka kristlikku perefestivali, rahvusvahelisi kristlikke konverentse ja koolitusi; juba teist aastat võõrustame nii metodisti kiriku kui ka Valguse Tee koguduse piiblikooli.

Selle aasta maikuu lõpuni on välja kuulutatud ka vaimuliku muusika sari „Musica sacra“. Kaunis vaimulik muusika kõlab meie kirikus sageli nii oma koguduse inimeste kui ka professionaalsete muusikakollaktiivide esitatuna.

Ka Tallinna üldhariduskoolid on meie kiriku „üles leidnud“ – igal aastal toimub siin arvukalt laste jõulukontserte ja Eesti Vabariigi aastapäeva-aktusi.

Oleme tänulikud iga võimaluse eest pakkuda külalislahkust kõigile inimestele, kes on meie kirikusse sisse astunud – kas jumalateenistusele, kontserdikülastajana või mõnele konverentsile. Loodame ja palvetame, et meie kirik siin Kadriorus võiks olla kohaks, kus inimene, tulles sekulaarse ühiskonna keskelt, kogeb Jumala ligiolu ja armastuse kutset.

Eesti Evangeelse Alliansi misjonitoimkond koos kristlastet eesti kunstnikega valmistas 2018. a kalendri ning paljud kunstnikud olid nõus oma tööd annetama heategevaks otstarbeks (kristliku välismisjoni toetuseks). Foto: Joel Aulis
Eesti Evangeelse Alliansi misjonitoimkond koos kristlastet eesti kunstnikega valmistas 2018. a kalendri ning paljud kunstnikud olid nõus oma tööd annetama heategevaks otstarbeks (kristliku välismisjoni toetuseks).
Foto: Joel Aulis

EV100 – heategevuslik fotonäitus „Mis on kodu, kus on kodu“. Mida tähendavad kodu ja perekond lapsele? Fotograaf Maria Kruusenvaldi ja MTÜ Igale Lapsele Pere heategevuslik fotonäitus „Mis on kodu, kus on kodu“. Foto: Naatan Hollman
EV100 – heategevuslik fotonäitus „Mis on kodu, kus on kodu“. Mida tähendavad kodu ja perekond lapsele? Fotograaf Maria Kruusenvaldi ja MTÜ Igale Lapsele Pere heategevuslik fotonäitus „Mis on kodu, kus on kodu“. Fotod: Naatan Hollman

 

Märgusõnad: