Metonoored osalesid Põleval Pirnil

23.-25. veebruaril toimus Tartu Lennuakadeemias üritus nimega Põlev Pirn. See on konverents, kus kohtuvad nii praegused kui ka tulevased noored juhid erinevatest kogudustest üle Eestimaa. Selle aasta konverentsi teemaks oli „Põlen’d Pirn“, mille keskmeks oli mõte sellest, et Jumal on meid kutsunud olema juskui pirnid, mis põlevad pikalt ja püsivalt – aga mitte sellised pirnid, mis läbi põlevad, vaid sellised, mis annavad palju valgust ja kannavad palju vilja.

Samuti jagati mõtet sellest, et ükski pirn ei põle igavesti ning meie soov põleda igavesti ilma Jumalata on võimatu. Põleva Pirni konverents on oikumeeniline ning seda korraldab MTÜ Noorteühendus Koma, kes teeb koostööd ka Eesti Kirikute Nõukoguga. Organisatsiooni eesmärgiks on aidata ehitada üles kohalikke kogudusi ning noortetööd nendes kogudustes, tuues esile uusi juhte.

Põleva Pirni konverentsil osales ka metonoori – EMK Pärnu Agape koguduse noortejuht koos kahe potentsiaalse tulevase noore juhiga ning Grete Lepa EMK Võru Elupuu kogudusest. Metodiste esindas ka Taavet Taimla EKN3 liikmena. Konverentsil sai üheskoos tähistatud ka Eesti Vabariigi 100. sünnipäeva. Igal aastal tunnustab Koma organisatsioon kahte eriliselt silma paistnud noort juhti nimelise „Oskariga“. Sel aastal pälvis ühe aasta noore juhi tiitli koos „Oskariga“ Grete Lepa! Oleme Gretele tänulikud aastate jooksul ustavalt tehtud töö eest EMK noorte seas, ja oleme tänulikud Jumalale.

Foto: Metonoored
Foto: Metonoored
Märgusõnad: