Seminar „Emakeelne Piibel meie elus“ Pärnus

27. jaanuaril toimus Pärnus Agape keskuses Eesti Piibliseltsi ja Pärnu koguduste ühine seminar „Emakeelne Piibel meie elus“.

EMK Pärnu Agape kogudust ja piibliseltsi seob pikaajaline koostöö. Läbi aastate on Agape ruumides ikka olnud üleval näitus või on korraldatud mõni ühine üritus. Paljud ehk ei teagi, et Eesti Piibliseltsi taastamise ajal 1990. aastate alguses asus Pärnus piibliseltsi esimene kontor.

Kohale tulnud piiblisõpru tervitas ja seminari juhatas sisse kohaliku koguduse pastor Tõnu Kuusemaa. Seejärel tutvustas Jaan Bärenson keskuse fuajeesse üles seatud näitust „Pühakiri – käsikirjast emakeelse Piiblini.“

Seminari esimese ettekande pidas Jaan Bärenson teemal „Pühakiri rahvuskeeltes – reformatsiooni vili?“. Järgnesid Mart Rannut („Piibli keel eesti keeleruumis“), Tauno Teder („Isiklik ja jumalateenistuslik piiblilugemine“) ja Meeli Tankler („Kuidas lugeda Piiblit ootuse ja rõõmuga“). Pauside ajal pakkus lahke pererahvas teed-kohvi ja suupisteid, samal ajal avanes osalejail võimalus kuuldu üle mõtteid vahetada ja huvipakkuvatel teemadel esinejaile küsimusi esitada.

Pühapäeval osalesid piibliseltsi töötajad Pärnu Agape koguduse jumalateenistusel. Jutlustas Jaan Bärenson. Mõlemal päeval said soovijad piibliseltsi müügiletist soetada endale Piibli või mõne muu raamatu.

Oleme Pärnu Agape keskusele ääretult tänulikud sooja vastuvõtu eest ja loodame, et meie koostöö ka edaspidi jätkub.

Allikas: Eesti Piibliselts

Eesti Piibliseltsi peasekretär Jaan Bärenson.
Eesti Piibliseltsi peasekretär Jaan Bärenson.

Märgusõnad: