Eesti Metodisti Kiriku Ajakiri

Aldersgate Tartu vanglas, foto Maire Latvala

Aldersgate’i meeskond teenimas kogudust ja vanglat

Võru koguduse pastori Kaupo Kandi ja tema abikaasa Thea juhtimisel on moodustatud Aldersgate’i meeskond, kes korraldab Püha Vaimu seminare, eesmärgiga aidata kogudusi saada täidetud, juhitud ja varustatud Püha Vaimu väe ja andidega. Nimi Aldersgate viitab sellele paigale, kus metodismi liikumise rajaja John Wesley koges Püha Vaimu erilist puudutust. Käesoleva aasta esimestel kuudel külastas Aldersgate’i tiim Tallinna metodisti kogudust ja Tartu vanglat.

On hämmastav, kui mitmekihiliselt ja läbipõimunult Jumal meid koguduses üksteisega kokku liidab – nagu näiteks see, kuidas Ta oma võrratus ettehoolduses annab ühe inimese palvevastuse ja abi teise inimese kätte – nii materiaalselt kui vaimselt.

Jaanuaris keskendusime Tallinna koguduses teenimisvalmidusele ja talentidele, mis Jumal meile ühiseks kasuks andnud on („loomulikud“ ja vaimuannid). Kutsusime üheks nädalalõpuks külla Aldersgate’i tiimi Kaupo ja Thea Kandi juhtimisel, õpetamaks ja julgustamaks teenima vaimuandidega.

Kogesime seminari vältel seda sama võrratut Jumala ettehooldust – ühe inimese julgustus, vajaminev tarkus ja abi tuli esile teiste inimeste kaudu. See oli eriline! Eriline on ka see, et me kirikus on taoline meeskond – ja vaid kutse kaugusel.
Lemme Aulis, Tallinna kogudus

9. veebruaril külastas Aldersgate’i Eesti meeskond juba teist korda Tartu Vanglat. Esimene kord viidi pühapäevaseid jumalateenistusi läbi 2019. aasta kevadel ja siis räägiti palvest. Sel korral oli teemaks Püha Vaim. Eriti oli Jumala ligiolu tuntav esmalt toimunud eestikeelsel jumalateenistusel, kuid nähtavalt kõnetas Jumal kinnipeetavaid ka venekeelsel teenistusel. Igal juhul oodatakse meeskonda juba tagasi.
Triin Tarendi, Aldersgate’i meeskonna liige, Jõhvi kogudus.

Aldersgate Tallinnas. Foto: Lemme Aulis
Aldersgate Tallinnas. Foto: Lemme Aulis

Artikli foto: Aldersgate Tartu vanglas. Autor: Maire Latvala

Märgusõnad:

Veel rubriigis Töövaldkonnad

Taavi Hollman

Karjaseametist

Apostel Pauluse kirjas efeslastele (4:11) on üks tähelepanu vääriv kirjatekst, kus öeldakse,

Lootuse seemned

Ülemaailmset naiste palvepäeva tähistatakse igal aastal märtsikuu esimesel reedel. Traditsioon sai alguse
Mine asukohta Üles