Eesti Metodisti Kiriku Ajakiri

Viitka koguduses. Foto: Luule Tasso

Usinad ja rõõmsad Issandas

Aastad ja ajastud tulevad ja lähevad. Põlv järgneb põlvele lennates… Need tuntud vaimuliku laulu sõnad kannavad endas ühte olulist sõnumit. Oleme just praegune põlvkond ja ka meile on antud aeg, mida targasti kasutada.

Möödunud aastale tagasi vaadates võime olla Jumalale kõiges väga tänulikud. Võime tõdeda, et Ta on kõik kavandanud ja juhtinud algusaegadest siiani.

Viitka metodisti kogudus registreeriti 2000. a 19. augustil – 20 a tagasi – ning Jumal kinkis meile endise kolhoosikontori hoone lausa küla keskele! Oleme palvetes oma kogukonna eest ja näeme suurenenud huvi koguduse tegevuse ja vaimuliku elu suhtes.

Tänu Aita Tiigi suurele panusele on hoone ruumid alati soojad ja õdusad. Tore on näha koguduses aktiivselt tegutsemas nii noori (ülistusjuht Annika Tiigi, 2019 kevadest toetab meie tööd Merlin Metsla) kui ka eakamaid.

Möödunud suvel sai koguduse hoonele tehtud korralik elektritöö, paigaldati uued valgustid. Juunis külastasid meid palvepartnerkoguduse esindajad Rakverest. Pärast jumalateenistust käisime ka Vene piiril palvetamas. Sügisel käisime oma koguduse inimestega Rakveres külas. Veel käisime vahval matkapäeval Rõuges, Ööbikuorus. Jõulukaunistuste ja maiustuste valmistamise päevale tuli rahvast nii meie külast kui ka teistest kogudustest. Külalisi on meil üldse käinud pea igalt kontinendilt! See on see, mis Jeesus teeb täna veel!

Oleme Jumalale väga tänulikud, kes on meid vaimulikult kasvama pannud. Juba 3. hooaega jätkub Lõuna-Eesti koguduste ühine piibliõpe. Täname Livia ja Mark Nelsonit, Priit Tamme, Meeli ja Üllas Tanklerit, kes on jaganud õpetust väga kaasahaaravalt! Ise oleme osalenud Koguduse Arengu Koolis ja Aldersgate’i töös nii Eestis kui välismaal.

Ka selleks aastaks vajame ikka Jumalalt juhiseid ja ilmutuse-tarkuse Vaimu, et olla valguseks ja soolaks. Issand hoidku ja õnnistagu meid kõiki! JEESUS KRISTUS ON SEESAMA, EILE, TÄNA JA IGAVESTI! (Hb 13:8)

Märgusõnad:

Veel rubriigis Koguduse elu

EMK Tapa kogudus 100

EMK Tapa kogudus 100

EMK Tapa Kogudus oli mandri-Eesti esimene metodisti kogudus. Asutamise kuupäevaks on märgitud
Pühapäevakool 1924 Suur Pärnu mnt 19

Tallinna kogudus 100

3. märtsil 2022 tähistas EMK Tallinna kogudus oma saja-aastast juubelit. Toomas Pajusoo
Mine asukohta Üles