Eesti Metodisti Kiriku Ajakiri

Laagrilised üheskoos, Foto: Daniel Paju

Metonoorte aastavahetuse talvelaager

EMK noorte talvelaager „Mina olen… vol 2“ möödus aastavahetusel EELK laagrikeskuses TALU, kus avapaugu tegi Sander Kukk, jagades oma elumuutvat tunnistust „Mina olen muudetud Kristuse väes“. Järgmise päeva hommik algas piiblitunniga, kus Priit Tamm oma eheduse, kire ja eeskujuga avas meile sügavusi „Mina olen metodist“ ja julgustas meid edasi andma metodismi pärandit. „VAU!“ kõlas töötoas „Aeg ja eesmärgid“, kus arutlesime antud teemadel koos Jana Tammega.

Mu elu üks ägedamaid aastavahetusi möödus 30 noorega neli päeva üheskoos möllates! Mind on õnnistatud tiimiga, mis on Jumala väes mägesid liigutav meeskond! Need noored arenevad sellise kiirusega, et me Urmas Sassianiga jääme varsti neile jalgu. Istusin talendishow ajal saalis ja imetlesin noorte julgust, avatust, energiat ja sügavat pühendumist. Laagri viimase päeva hommikul õnnistas meid oma sõnade ja olemusega Lemme Aulis, jagades mõtteid ja julgustades noori Jumalat ülistama: „Ma olen loodud Jumalat ülistama!“. Seejärel läkitasin noored uude aastasse „Mina olen Jeesuse jünger ja õpilane“, kes igatseb olla kõiges oma Õpetaja moodi.

Järgnevad mõtted, mida noored vahetult peale laagrit teistega emotsionaalselt jagasid, on võetud otse sotsiaalmeediast:

Maris Paas (EMK Noortetoimkond) kirjutas: „Me kõik oleme nii erinevad, võrratu, kuidas iga inimene on eriline enda välimuse ja sisuga. Need sügavad pilgud, suhtlusmaneerid, kõik laused ja mõtted, millest sa räägid: sa oled nii individuaalne, osates ajada kedagi naerma ja ka ise naerda, sa oled võrratu ka siis, kui sul on armid või kui sa oled väsinud näoga. Te kõik olete oma elus näinud südamelöökide diagrammi, see meenutab midagi: Just tõusud ja kukkumised, sinu edukad ja mitte edukad hetked teevad sind elusaks. Kui sa tahad stabiilset sirget, siis see pole võimalik. Ma olen nii tänulik nende mälestuste ja hetkede eest, mida ma kogesin EMK talvelaagris. Igaüks laagrist oli selle laagri süda. See on nagu pusle: kui sina oled puudu, siis me pole enam need.

Mul on suur au olla EMK Noortetoimkonna liige ning teha midagi vinget. Aitäh igale üksikule noorele, kes võttis selle aja ja tuli laagrisse, kellega koos me saime teha midagi suurepärast: veeta koos aega aastavahetusel ning väärtustades üksteist inglite mängu kaudu!

Liidia Puju (EMK Pärnu Agape Kogudus) jagas oma mõtteid nõnda: Ütlen ausalt, et see oli mu elu üks lemmikumaid aastavahetusi, mida ma tähistanud olen. Oeh, kust nüüd küll alustada…? Metonoored, te olete lihtsalt võrratud ja mul on nii hea meel, et ma sain uue aasta koos teiega vastu võtta. Ülistus oli nii imeline ja kindlasti üks mu meeldejäävamaid hetki selles laagris, ööhäire oli tegelikult täiega lahe: „hahaa“ ja nalja sai päris palju: laternamatk, talendishow, mängud, fotojaht, aastavahetus muidugi, metonoorte massiulgumine, „The show must go on“, habemeajamisvaht ja kõik jutlused, tunnistused ja nii mõndagi veel… reaalselt kõige lahedam laager ja seltskond üldse ja ma olen lihtsalt nii tänulik teie kõigi eest. Ma ei kujuta ette ka, kui palju tööd selle laagri korraldamiseks tehti, aga see kindlasti oli seda vaeva väärt, toimkond! Nii lahe oli ja ma juba ootan järgmist laagrit!

Regina Virma (Tallinna Missio Kogudus): Ma olen varemgi käinud metolaagrites ja mul on nii hea meel, et ma otsustasin minna just aastavahetusel laagrisse. Me tegime seal ülilahedaid tegevusi. Eredalt on meeles laternamatk viimasel õhtul, kus me saime palju jalutada ja üksteise seltskonda nautida, ning hiljem teed juua ja säraküünlaid põletada. Veel on meeles aastavahetuse programm, mida me alustasime 22 paiku, mängides, pannkooke lõkke peal küpsetades ja hiljem 12 paiku üksteisele head uut aastat soovides ning laternaid õhku saates. Jumal puudutas laagris me südameid, avas meie mõtted ja südamed uusi asju avastama ja õppima. See oli üks eriline aeg, kus noored said üksteisega koos aega veeta, mänge mängida, uusi teadmisi ja oskusi õppida ja kogeda.

Aasta 2020 esimestel tundidel, olles koos noortega palves, lugesime Piiblist „Vaata, mina teen hoopis uut: see juba tärkab, kas te ei märka? Ma teen kõrbessegi tee, tühjale maale jõed“ (Js 43:19)

Vaadates täna EMK koguduste noortetöös toimuvaid muudatusi, märkan, kuidas see juba tärkab! Tänu Jumalale!

Igat laagrilist ootas soe vastuvõtt- paremalt Maris, Dione ja Maria. Foto: Daniel Paju
Igat laagrilist ootas soe vastuvõtt- paremalt Maris, Dione ja Maria. Foto autor Daniel Paju
Kohalik õuemäng hoki. Foto: Daniel Paju
Kohalik õuemäng hoki. Foto: Daniel Paju
Näärivana ja Jõuluvana rammuvõistlus. Foto: Ele Paju
Näärivana ja Jõuluvana rammuvõistlus. Foto: Ele Paju
Laagrilised üheskoos, Foto: Daniel Paju
Pastor Priit suudab kanda niipalju noori korraga kui olukord ette näeb – loogikaülesande lahendamine. Foto: Daniel Paju
Märgusõnad:

Veel rubriigis Töövaldkonnad

Taavi Hollman

Karjaseametist

Apostel Pauluse kirjas efeslastele (4:11) on üks tähelepanu vääriv kirjatekst, kus öeldakse,

Lootuse seemned

Ülemaailmset naiste palvepäeva tähistatakse igal aastal märtsikuu esimesel reedel. Traditsioon sai alguse
Mine asukohta Üles