Eesti Metodisti Kiriku Ajakiri

EMK Reeküla 110

Saaremaa koguduste aastapäevad

Eesti Metodisti Kiriku vanimad kogudused – Kuressaare ja Reeküla – tähistasid suvel oma 110. aastapäeva.

Kuigi Kuressaare koguduse töö sai alguse varem ning töö Reekülas toimus pikka aega Kuressaare koguduse osakonnana, sai riiklikus registris Reeküla kogudus registreeritud kuu aega varem. Seetõttu tähistas Reeküla kogudus oma 110. aastapäeva 26. juulil ja Kuressaare kogudus 23. augustil.

Kui tavaliselt tähistab Reeküla kogudus oma aastapäevi jumalateenistuse ja kohvilauaga kirikuaias, siis juubeliaastapäeva tähistamiseks otsustati minna piirkonna keskusesse – Kõljala külaplatsile ja külamajja. Sealsamas toimus ka koguduse 100. aastapäeva tähistamine. Aastapäevale oli Reeküla kogudust tervitama tulnud küla- ja kultuuriseltsi esindaja Veeve Kaasik.

Tervitussõnumid ja õnnesoovid andsid kogudusele üle ka naaberkoguduste esindajad: Rando Metsamaa Kuressaare metodisti kogudusest, Janek Järveküla Leisi baptisti kogudusest, Alur Õunpuu Eesti Kristliku Nelipühi Kuressaare kogudusest ja Viktor Martel Valjala Rahu vabakogudusest. Lauluga teenis perekond Siioni baptisti kogudusest.

Aastapäeval jagas kogudus külarahvale uudist uue pastori – Hindrek Taavet Taimla – ametisse asumisest. Taavet koos abikaasa Veronikaga oli samuti aastapäevale kogudust õnnitlema tulnud.

Vaimulikku sõnumit aastapäeval jagas Hannes Hermaküla.

Aastapäeva tähistamisest võttis osa üle 80 inimese. Jumal õnnistas aastapäeva tähistamist ilusa ilma, toredate (taas)kohtumiste ja julgustavate sõnumitega nii kogudusele kui külalistele.


Kuressaare koguduse aastapäeva jumalateenistusele olid kogudust tervitama tulnud Reeküla metodisti kogudus, Urmas Jäe Tallinna metodisti kogudusest, esindajad Valjala Rahu, Leisi baptisti ja Eikla priikogudusest ning vaimulikku sõnumit jagas Tõnu Usin Kuressaare nelipühi kogudusest. Ülistust juhtis aastapäeval ülistuskoor pühendus. Aastapäevapidustus lõppes rikkaliku kohvilaua ning omavahelise vestlusega.

Veel rubriigis Koguduse elu

EMK Tapa kogudus 100

EMK Tapa kogudus 100

EMK Tapa Kogudus oli mandri-Eesti esimene metodisti kogudus. Asutamise kuupäevaks on märgitud
Pühapäevakool 1924 Suur Pärnu mnt 19

Tallinna kogudus 100

3. märtsil 2022 tähistas EMK Tallinna kogudus oma saja-aastast juubelit. Toomas Pajusoo
Mine asukohta Üles