Eesti Metodisti Kiriku Ajakiri

g2cam2020

Vene ja eesti noorte ühine laager

G2camp laager oli midagi mulle nii kättesaamatut. Eesti ja vene noorte vahel ei olnud siis veel sellist tugevat sidet ja oli tunne, et me tegutseme ja korraldame üritusi eraldi.

Kuuldes jutte ja nähes videosid laagritest, tekitasid need ikkagi soovi saada ka sellest kõigest osa. Alguses, kui mulle pakuti seda võimalust, siis ma olin veidi hirmul, kuid kui langetasin otsuse ja läksin laagrisse, ei kahetsenud ma seda otsust kordagi. See, mis tööd teeb Jumal seal, on imeline. Mul on eesõigus olla osa sellest imest. Jumala ligiolu ja atmosfäär, mida ma seal tundsin, oli võimas. See, kuidas meid vene noorte poolt vastu võeti, oli minu jaoks nii uskumatu. Jagasime tihti eesti noortega laagris oma emotsioone. Barjäär eesti ja vene noorte vahel, mida me kõige rohkem kartsime, oli olematu. Nii soojad, südamlikud, lahedad ja enneolematud inimesed ja hetked. Need naljakad olukorrad ja lahedad ülesanded, mida meile jagati, ühendasid ja soojendasid meie noori. See on laager, kus tundsin, et pole lihtsalt vene ja eesti noored vaid me oleme kõik koos ühtsed metonoored! Need pea igaõhtused palveõhtud ja Jumala ligiolu oli uskumatu. Kohati oli südames suur tahtmine tirida kõik eesti metonoored kohale. Tahtsin, et nad saaks osa nendest seminaridest, jutlustest ja imelisest ülistusest. Tahtsin, et nad saaks osa sellest kõigest võrratust ja saaksid tunda Jumala ligiolu. Kõik see, mis ma laagrist kaasa sain, mõjutab siiani mu elu ja otsuseid. Kui keegi küsib kas ma järgmine aasta läheksin, siis vastaksin 100% jaatavalt, kahtlemata oma otsuses!

Maris Paas
Pärnu kogudus

Minu jaoks oli see laager kindlasti suve tippsündmus. Seal saime aega veeta ühiselt mängides, ülistades ja kõnelejaid kuulates. Kogu laager oli väga hästi korraldatud ja läbi mõeldud, et kõigil oleks hea koos olla. Palju oli panustatud usus kasvamisse ja praktiliste nõuannete andmiseks, et ise koguduses kaasa teenida ja Jumalaga lähedasemaks saada. Eriliselt jäid mulle meelde palveõhtud ja ülistus. Sellel ajal oli Jumala ligiolu väga võimsalt tunda ja paljud said puudutatud. Meil oli ka palju aega, et koos väiksemates gruppides lahendada ülesandeid, mängida seltskonna- ja lauamänge ning üksteist rohkem tundma õppida. Sain laagrist palju uusi sõpru, aga ka lähedasemaks nendega, keda juba varem tundsin. Ma ootan juba väga järgmist laagrit ja soovitan kõigil tulla! Sellest väärtuslikust ajast ja uutest tutvustest ei taha kindlasti ilma jääda. Aitäh kõigile, kes vaeva nägid ja panustasid laagrisse ning tänu Jumalale Tema hoole ja õnnistuste eest!

Maria Tamm,
Tartu kogudus

Märgusõnad:

Veel rubriigis Töövaldkonnad

Taavi Hollman

Karjaseametist

Apostel Pauluse kirjas efeslastele (4:11) on üks tähelepanu vääriv kirjatekst, kus öeldakse,

Lootuse seemned

Ülemaailmset naiste palvepäeva tähistatakse igal aastal märtsikuu esimesel reedel. Traditsioon sai alguse
Mine asukohta Üles