Eesti Metodisti Kiriku Ajakiri

metonoorte suvelaager viitkal

Noortelaager Viitkal

Metonoorte suvelaager „Kas tõesti…“ tõi kokku noored vanuses 11-14 üle Eesti. Suurepärase meeskonnatöö tulemusena hängisid & mängisid noored neile loodud keskkonnas, kasutasid kõiki oma oskusi erinevates spordi- ja tiimitöödes, said kogeda vee- ja mudamõnusid, luua sõprussuhteid kogu eluks ning omandada palveelu sügavusi nii kuuldud tunnistuste kui isiklike palvevõimaluste kaudu.

Põnevust lõid igasugused pallid ja munad, palverännaku- ja järjejutud, vahud ja kustutid ning palvetavad käed. Korraldajatele jääb laager meelde kui suurepärane, ühtehoidev, särasilmne kamp pööraseid noori, kes ei anna alla ja teeb kõike kaasa. Need on meie #metonoored! Olete eriline tiim ja jätsite tugeva jälje #EMK noortetöösse. AITÄH teile armsad, olete mu „Dream Team“!

Teiega koos langesid „müürid“, üheskoos ületasime mäed, leidsime lahendused, purunesid munad, voolasid piimajõed ja lendasid ideed, palved ja pallid.

See kõik oli nagu unenägu… kui su kõrval on andekad noored, kes on täis loovust ja energiat, valmisolekut ja pühendumist teha enamat kui tavaliselt… siis sünnib midagi erilist. Oleme selle tunnistajaks! Vägev #metonoored laager Viitkal. Aitähhhh teile, armsad!

Ele Paju
EMK Noortejuht

Käisime sõbrannadega 21.-24. juulil Viitkal laagris ja seal oli väga äge. Sinna tuli 11-14aastaseid tüdrukuid ja poisse igast Eesti otsast. Laagris sai iga päev palju nalja ja palju uusi teadmisi. Saime kotte värvida ja käepaelu meisterdada.

Lisaks töötubadele olid meil ka tiimimängud. Kõik osalised olid jagatud kahte tiimi, kes laagri jooksul võistlesid ning kogusid punkte mänge mängides. Osad mängud olid tubased ning osad olid õues, kus reeglina sai märjaks.

Külas käis meil ka päästeamet ja kõik said pulberkustutit proovida. Käisime ka Vastseliinas muuseumitiirul ja pärast läksime ujuma ja sõime jäätist. Samal õhtul nautisime päikseloojangut lõkke ääres lauldes ja vingeid mänge mängides. Samuti sai ka grillitud ning kõike head ja paremat söödud.

Lisaks kõigele oli laagri territooriumile peidetud igast tiimiliikmest 10 pilti. Kui kõik need üles leiti, tehti liikmest pannkook, ehk visati pähe muna, jahu, piim ja sool. Kokku leiti viie liikme pildid, kellest sai pannkook. Samuti jutustasid tiimiliikmed järjejuttu, mis jõudis huvitava lõpuni viimasel päeval. Kuulsime ka palju julgustavaid tunnistusi.
Aga lust ja lillepidu ei kesta igavesti. Korra sai ka traumapunktis käidud ja minul endal ka voodihaige oldud. Nimelt ujudes sai mu sõbranna varbasse luumurru ning minul tuli äkiline põlvevalu. Koos Jumalaga saime me raskustest läbi ning nautisime ülejäänud laagrit.
Metolaagri jooksul saime kõik uusi sõpru juurde ja kindlasti palju uusi teadmisi Jumala kohta. Laagris oli ka tüdrukuid ja poisse, kes olid esimest korda metolaagris ja ma võin julgelt öelda, et neid näeb ka järgmistes laagrites.

Liisa

Sel suvel toimus tore noortelaager. See asus looduskaunis Lõuna-Eestis, Viitka metodisti koguduses.

Ilmad olid soojad. Noori oli laagris umbes 30 inimest. Elu laagris oli põnev! Hommikut alustati äratusega. Siis võimeldi õues ja pärast võimlemist oli hommikusöök. Selle järel oli piiblitund, kus õpiti palju huvitavat ja õpetlikku piiblist.

Seejärel oli palve ja ülistus. Ülistuslaulud olid kaasahaaravad. Ülistust tegid vennad Hollmanid. Laagris olid ka töötoad, mida korraldasid Loovise ja Eliisabet. Sportlikke mänge tegid Sass ja Benjamin.

Laagrile lisasid põnevust väljasõidud nii kindlusesse, järve äärde ujuma kui ka külaskäik kohaliku kogudusse õe Aita juurde.

Laagris toimus ka küünlaõhtu, kus noored parandasid meelt. Iga osaleja kirjutas kirjakesele oma süü ja patu, mis nii öelda „tuleriidal“ ära põletati.
Päevad möödusid kiiresti! Kahju oli laagrist lahkuda!

Eliisabet, Maarja ja Eva-Brita

Noortelaager Viitkal 2020 2 metonoored
Noortelaager Viitkal 2020 2 metonoored
Märgusõnad:

Veel rubriigis Töövaldkonnad

Taavi Hollman

Karjaseametist

Apostel Pauluse kirjas efeslastele (4:11) on üks tähelepanu vääriv kirjatekst, kus öeldakse,

Lootuse seemned

Ülemaailmset naiste palvepäeva tähistatakse igal aastal märtsikuu esimesel reedel. Traditsioon sai alguse
Mine asukohta Üles