Eesti Metodisti Kiriku Ajakiri

Aseri koguduse ajaleht

Perioodil, kui viiruse leviku tõttu kogudustes kokkusaamisi korraldada ei saanud, püüdsid kogudused leida erinevaid võimalusi, et jõuda oma liikmete ja kogukonnani. Aseri metodisti kogudus kasutas selleks ajalehe väljaandmist.

Kuna koguduse liikmete hulgas on inimesi, kes interneti-jumalateenistustel osaleda ei saa, tundus koguduse juhtkonnale just paberajalehe väljaandmine kriisiolukorras sobiv lahendus. Koguduse ajalehte anti välja iga kahe nädala tagant.

Ajakirja Koduteel toimetuse kätte jõudis üks märtsikuu väljaannetest, mis sisaldas palju huvitavat lugemist. Ajalehe veergudele oli koondatud sõnum pastorilt, tervitusi ja vaimulikke sõnumeid sõpradelt USAst ja Eestist, koguduse liikmete poolt koostatud tekste paastumisest, usust ja Jumala armastusest, Piibli- uurimise materjal ning Piibli- teemaline ülesanne, mille vastused tuli pastoriperele saata. Ülesanne, mille pastoripere koguduse liikmetele saatis ning millele ka sina, armas Koduteele lugeja, saad mõtiskleda, kõlas järgmiselt: Pange kirja Piiblist üks lill, puu, kangelane, linn ja sündmus, mis teile esimesena meenub või mis teile meeldib, ning kirjutage kirjakoht, kus sellest juttu on, ning põhjendage oma valikut.

Märtsikuu ajalehe maht oli kokku 18 lehekülge. Pastoripere Irina ja Dmitri Semjonov kogusid materjali kokku, printisid selle välja ning viisid ajalehed koguduse liikmete postkastidesse. Tore on tõdeda, et Aseri kogudus leidis kriisiajal sobiva viisi oma liikmete ja kogukonna teenimiseks ning kaasas selle teostamisse ka koguduse liikmeid.

Märgusõnad:

Veel rubriigis Koguduse elu

EMK Tapa kogudus 100

EMK Tapa kogudus 100

EMK Tapa Kogudus oli mandri-Eesti esimene metodisti kogudus. Asutamise kuupäevaks on märgitud
Pühapäevakool 1924 Suur Pärnu mnt 19

Tallinna kogudus 100

3. märtsil 2022 tähistas EMK Tallinna kogudus oma saja-aastast juubelit. Toomas Pajusoo
Mine asukohta Üles