Eesti Metodisti Kiriku Ajakiri

METOnoorte kevadmatk 2021

METOnoorte kevadmatk

24. aprillil toimus metonoorte kevadmatk Männikjärve matkarajal Jõgevamaal. Tahtsime kutsuda noori välja ekraanide tagant nautima loodust ning vestlusi sõpradega. Meie moto oligi: Sõbrad, Söök, Sõnum. Kõik kolm „S-i“ oligi olemas, lisaks neljas „S“ – Sass (Urmas Sassian), kes valis matkaraja ja juhtis kogu matkamist.

Paidest sõitu alustades oli 3 kraadi sooja ja sadas lörtsi. Minu ülesanne oli organiseerida söök, milleks oli supp. See kaasas, võis sõit Männikjärve raba suunas alata. Meid oli kogunenud 26 inimest üle Eesti.

Alustuseks sai igaüks lehe piltidega matkarajalt, et neid leida ja siis pildistada – selline fotojaht, võitjale oli ka auhind. Lisaks saime kirjakohad, mis oli abivahend vestluse alustamiseks. Matk sai alguse, Urmas juhtis ja meie kõik tema järel.

Männikjärve rabas on ilus 7-kilomeetrine matkarada, mille me umbes kolme tunniga ka läbisime. Vahepaladena viis Urmas meid kurssi matkavarustusega: mida võtta kaasa ühepäevaseks matkaks, ööbimisega matkaks ja mägimatkaks. Saime teada näiteks, mis on tipukott ja kassid! Kas sa tead? Ilma oli talvest suveni – saime nii vihma, lörtsi, rahet kui ka sooja päikest.

Matk lõppes maitsva ja kuuma Paide Wabakohvikus tehtud supiga ja Ele Paju inspireeriva sõnumiga. Kas sa teadsid, et mullinätsul ja Piibli lugemisel võib olla sarnasusi? Ele julgustas meid keskenduma Jumala sõnale, mis paneb meid särama ja Jumala valgust edasi andma.

Nii noored kui kaasas olnud täiskasvanud said kosutatud. Teen sullegi üleskutse, armas lugeja: liigume looduses, hoiame sidet sõpradega ja julgustame üksteist kirjakohtadega!

Märgusõnad:

Veel rubriigis Noortekas

Mine asukohta Üles