Tartu noortekas

Tartu Püha Luuka juunioride kooskäimine algas sel aastal tavapärasest pisut hiljem. 18. novembril pidasime esimese noorteka, kuhu tuli kokku 13 last vanuses 10-14 a. Meie koguduse lapsed olid väga tublid oma koolisõprade kutsujad. Sõbrad juba teavad, et alati on toimumas midagi põnevat ja tulevad hea meelega. Oleme väga tänulikud Tallinna koguduse sõpradele, kes tulid meile appi noortekat läbi viima. Suur-suur tänu teile, Lemme, Johanna-Maarja ja Mary! Noored said mängida ägedaid mänge, süüa enda meisterdatud “võikusid” ja tunda ennast hästi.

Meie juuniorid on väga aktiivsed jumalateenistustest osavõtjad ja teenivad advendiajal traditsiooniliselt kaasa: loevad pühakirja, advendimõtisklusi ja mängivad pille. Valmistume hoolega ka advendilaadaks. Sel aastal meisterdavad noored helkurpaelast ja pärlitest kiile ning puidust kuumaaluseid. Kolmandal ja neljandal advendil toimuval laadal saadud tulu läheb „meie” kahe Etioopia lapse õpingute toetamiseks.

Ja üks pisike tunnistus ka Aleks Mattias Mäekivilt:

„Vaatasin Youtube’ist üht videot, kus olid mulle ootamatult asjad, mis mulle ei meeldinud. Seal oli üks rõve asi, mis jäi mind kummitama. Ma rääkisin sellest emaga ja siis me palvetasime. Mõne aja pärast ma tundsin, et mul ei olnud enam hirmus. Jumal aitas mul sellest üle saada.”

Märgusõnad: