Lapsendamise nädala kontsert Tallinna metodisti kirikus

Eestis elab praegu lapsendajate peredes ligikaudu tuhat last, lapsendada soovijaid on aga mitusada. „Lapsendamine ei ole Eestis keeruline, kuid järjekorrad on pikad,” nentis MTÜ Oma Pere tegevjuht Aire Nurm. „Praegu on ootel ligi 250 peret, kes oleksid valmis kohe lapse perre võtma. Aastas lapsendatakse ligi 50 last, nii et järjekord võib ulatuda viie aastani.”

26. septembrist 2. oktoobrini korraldas MTÜ Oma Pere „Lapsendamise nädala” raames Tallinnas ja üle kogu Eesti erinevaid üritusi: seminare, kontserte, perepäevi ja loenguid. Lapsendamisnädala raames toimus 28. septembril kõigis maavalitsustes üle Eesti „Lapsendamise tund”. Eesmärgiks oli anda rohkem teavet selle kohta, mida tähendab lapse elama asumine uude perekonda nii lapse kui perekonna jaoks.

Lapsendamise nädala korraldamine sai alguse Inglismaal ning Eestis toimus see üritus esimest korda MTÜ Oma Pere eestvedamisel 2015. aastal. Selle aasta motoks oli – „Ükski erivajadus ei välista lapsendamist!”

1. oktoobril toimus Tallinna metodisti kirikus imevahva laste loominguline kontsert, kus esinesid kollektiivid ja solistid loomingukeskusest „Aplaus”, Laulukollektiivist „Tutti Studio”, Tantsustuudiost „Polli”, Estraaditantsu stuudiost Extemp ning pereansambel „Mihhail, Marika & lapsed”. Esinejate rõõm ja siirus soojendas kuulajate südameid. Loomingulisus ühendab inimesi erinevatest põlvkondadest, rahvustest ja usutunnistustest, tuues südamesse kergust, rõõmu ja õnne. Loomingu kaudu väljendatakse midagi uut, mis on täis emotsioone ja tundeid. Looming väljendub ka armastuses ja usus. Erilise tähtsuse andis kontserdile ka see, et toimumiskohaks oli kirik. Kontsert lõppes tuntud ühislauluga „Olgu jääv meile päike”.

Iga laps väärib perekonda, iga laps väärib turvalist kodu. Iga laps väärib enda ümber neid, kes teda armastaksid, suunaksid ja toetaksid. Markuse evangeeliumi 9:37 on kirjas: „Kes iial ühe lapsukese minu nimel vastu võtab, see võtab mind vastu, ütleb Issand”.

Inna Klaos, MTÜ OMA PERE tegevjuht, mentor ja lapsendaja

Marika Labanova, Tallinna kogudus, MTÜ Oma Pere liige, Tallinna Kristiine Gümnaasiumi õpetaja, lapsendaja

Märgusõnad:

EMK Tallinna kogudus. MTÜ Oma Pere liige, Tallinna Kristiine Gümnaasiumi õpetaja.