Eesti Metodisti Kiriku Ajakiri

Sündmusterikas suvi ja sügis noortetöös

Suvi ja sügis olid EMK noorte jaoks tihedalt põnevaid kristlikke sündmusi täis.

30. juunist 6. juulini toimus Generatsion2 poolt korraldatud venekeelne noortelaager Aa rannas, kus osalesid ka eestikeelsete koguduste noored. Augusti alguses osalesid noored EMK Suvekonverentsil Aa rannas, kus noored teenisid muusikas, lastetöös, noortetöös, Wesley grupi juhtidena, abistasid tehnika tiimis ning suvekonverentsi juubeliürituse korraldamisel. Augusti lõpus toimus Tallinnas noortejuhtide koolitus, kus jällegi olid vene ja eesti keelt kõnelevad noored koos. Septembris osales grupp EMK noori Piiblipäevade festivalil.

Noorte muljeid sündmustest:

Noortelaager

Karl Samuel – Vene noortelaager oli lahe. Seal oli palju erinevaid huvitavaid ja kaasahaaravaid mänge ja ülesandeid. Samuti sai leida sealt endale palju uusi sõpru. Kõige selle keskel oli see hea koht vaimulikuks kasvuks.
Daniel – Ma õppisin Jumalat rohkem tundma ja kasvasin talle lähemale tänu jutlustele ja ülistusele.
Kärt – Mulle meeldis selle laagri juures kõige rohkem sealsed inimesed ja õhkkond mis seal oli.

Noortejuhtide koolitus

Jane – Teemad, millest koolitusel räägiti, olid armastus, andestus, kaasamine, noortetöö kultuur, säilitamise ja kasvu mõteviis, EMK väärtused, andides kasvamine ja arenemine.
Daniel – Koolitusel mulle meeldis kõige rohkem Jumala ligiolu ja jutlustaja, kes tõi enda elust nii palju näiteid, kus ta usaldas Jumalat. See julgustas mind rohkem Jumalat usaldama.
Benjamin – koolitus oli väga võimas, sest need teemad millest seal räägiti, aitavad ja õpetavad, kuidas alustada noortetööd, millele rohkem panustada, ning kasvumõtteviisist ja säilitamismõtteviisist.

Piiblipäevade festival 

Liidia – Kõige rohkem kõnetas mind ülistus. Tundsin seal Jumala ligiolu. See oli lihtsalt nii imeline.
Eliisa – Ma õppisin selle festivali käigus seda, kuidas Jumal tegutseb meie elus igapäevaselt. Ülistusõhtul tundsin Jumala ligiolu oma kõrval ning tundsid Teda oma südames.
Loviise – Mulle meeldis kõige rohkem, et sain Piiblipäevadel olla mina ise.
Saskia – Piiblipäevade festival oli üks vingemaid kogemusi, mis mul kunagi on olnud. Sain päris palju uut teada ning jutlustajate kogemusi kuuldes sain aru, et ma pole oma probleemides üksinda. Väga meeldis mulle ka see, kuidas me seal üksteise pärast palvetasime. Seal olles sain aru, kui suur jõud palvel on.
Stefan – Mina sain Jumala poolt sügavalt puudutatud ja ma sain ka oma palvele vastuse.
Dione – Jumal rääkis mulle, kui väga ta mind armastab. Eestpalve ja ülistuse ajal kogesin täielikku Jumala armastust.
Karl Markus – Mind kõnetas üksilduse teema. Õppisin, kuidas aidata inimesi, kellel on raske ja eluisu otsas. Tänu Jumalale, et saan Teda teenida aidates hättajäänuid. Noortejuht Ele – Ma lihtsalt armastan oma noori ja igatsen jätkuvalt näha seda kirge, pühendumist ja heas mõttes hullu möllamist meie kiriku noortetöö arendamisel.

Noorte muljeid kogusid
Ele Paju ja Jane Soosaar

Märgusõnad:

Veel rubriigis Noortekas

Mine asukohta Üles