Eesti Metodisti Kiriku Ajakiri

Aleksander Kuuma perest

Kuuma pere (Agathe ja Aleksander Kuuma järeltulijad ning hõimlased) on nüüd juba enam kui 40liikmeline ja tõenäoliselt kasvab veelgi. Mul on hea meel tõdeda, et saame omavahel hästi läbi, hoiame kokku ja püüame perekondlikke traditsioone säilitada. Võib-olla aitab meid see, et mina ja mu õedvennad – Aadu, Leev, Toomas, Naatan, Ruth, Vilja ja Mati – kasvasime üles suures peres, kus valitses üksmeel ja hoolivus.

Samas pole me unustanud ka tõdemust, et head suhted ei püsi iseenesest ning oleme ka ise püüdnud selle nimel tegutseda. Ühisüritustest kuulub kõige tähtsamate hulka iga-aastane perekonna jõuluõhtu, mida korraldame jõulureedel isa-ema viimases kodus Mustamäel. Seal laulame jõululaule ( muuhulgas isa lemmiklaulu „Vaikselt sajab lund”), Lapsed loevad ette jõuluevangeeliumi, vahetatakse kingitusi ja ei puudu ka jõululaud.

Isa-ema kuue lapsega.

Olulisel kohal iga-aastaste ühisürituste reas on Kuuma pere spordipäev, mis toimub juulis rotatsiooni korras kas Muhus, Viinistul või Haapsalus. võisteldakse rahvalikel aladel (korvivisked, jalgpallilöögid, ketasgolfi visked, noolevisked jne) ning üldvõitja saab rändkarika, mis kannab nimetust Alexander Cup. Viimast on üle antud juba üle 20 korra (aasta).

Armastatud ürituseks on kujunenud iga-aastane Tallinnas toimuv tenniseturniir, mida peetakse nn. „igamehe paarismängu” formaadis, kus kõige tugevam mängija pannakse paari kõige nõrgema mängijaga jne. Tennisemängijaid on meie peres juba üle 20 ja valdav osa neist osaleb ka sellel turniiril. Turniir lõpeb ühise kohvilauaga ja võitjate autasustamisega.

Muhus, kus ühisel krundil asuvad minu ja mu poja ardi suvemajad, oleme mõnel viimasel aastal pidanud nn. „kohvikupäeva”. See pakub palju elevust lastele, kuna nad osalevad nii toitude valmistamisel kui ka esinevad kontserdil. tänavusel kohvikupäeval külastas meid muide ka EELK peapiiskop Urmas Viilma oma abikaasaga. Viimane juhatab Tallinnas kooli, kus õpivad minu tütre Mariti lapsed. Suvel on meid Muhus külastanud ka Olav Pärnametsa poja pere, Taavi Hollmanni pere ja teisedki.
Meie pere ühistegevuste hulka kuuluvad veel sünnipäevade tähistamised, haudade hooldamine ja külastamine, laste pühapäevakoolis õppimine ja ka pühapäevahommikuste jumalateenistuste külastamine (mis võiks küll olla aktiivsem).

Ma loodan, et meie pere emal ja isal on meist hea meel. Meie omalt poolt peame oluliseks tõdemust, et austa oma isa ja ema, siis käib su käsi hästi maa peal.

Leev Kuum,
Agathe ja Aleksander Kuuma poeg 

Märgusõnad:

Veel rubriigis Ajalugu

Ingrid Sõber 90 aastasena

Külmale maale

14. juunil möödub 80 aastat eestlaste esimesest küüditamisest. Sel päeval viidi teiste

EMK ajakirjanduse lugu

Maikuus 2020 möödub sada aastat meie kiriku esimese häälekandja Kristlik Kaitsja ilmumisest.
Mine asukohta Üles