Eesti Metodisti Kiriku Ajakiri

Ajakirja Koduteel esimene veebinar

24. jaanuari õhtul toimus ajakirja Koduteel veebinar „Kriisist välja(s)“, kus käsitleti ajakirja detsembrinumbri fookusteemat. Veebinaril osales üle 50 inimese. Zoomi keskkonnas toimunud seminari korraldasid Lea Kübar, Maire Latvala, Naatan Hollman ja Marjana Luist. Veebinaril osaleja Võru metodisti koguduse liige Tea Ausin tegi ajakirja lugejate jaoks veebinarist lühikese kokkuvõtte

Teemat avasid Maire Latvala ja Taavi Hollman. Maire andis ülevaate kriisi mõistest ja kriisi etappidest. Pikemalt rääkis ta usulise kriisi etappidest ja tõi näiteid Piiblist, kus mitmed tegelased läbisid katsumusi, mida võib nimetada „kõrbeks“ või „müüriks“. Raskused on need, mille kaudu Jumal, kui Teda usaldame, saab anda meie usule uut sügavust ja kasvatada meid pühitsuses.  

Taavi Hollman tõi näiteid enda vaimsetest kriisidest, millest ta on õppinud, et raskustes või kriisis olles on oluline suunata oma silmad Jumalale. Jumala usaldamine ja tõotustest kinnihoidmine on tal aidanud kriisides vastu pidada ja ka neist välja tulla.  

On kriise, mis kestavad kauem kui me tahaksime ja mille tõttu me hakkame küsima, miks need kriisid on meile tulnud. Isegi kui me ei tea vastuseid, on Jumal meie juures ja aitab raskustest läbi. Võib öelda, et just raskusi läbides õpime me Jumalale alanduma ja Teda usaldades järgima.  

Veebinari teises pooles said osalejad väikestes gruppides jagada oma mõtteid kriisidest. Kokkuvõtetes tuli esile, et kriisidest aitab läbi tulla Jumala abi, aga ka teiste inimeste abi. Kriisis võib inimene tahta sulguda endasse ja eralduda, kuid on oluline, et me märkaksime, millal olla olemas kuulajana ja toetuse pakkujana.  

Ajakirja Koduteel veebinar number kaks toimub 25. aprilli õhtul. Täpsemat infot jagame www.metodistikirik.ee lehel.  

Märgusõnad:

Veel rubriigis Kirikuelu

EMK Aastkonverents 2022

Aastakonverents

17.-19. juunil toimus Tallinnas Eesti Metodisti Kiriku aastakonverents, millest võtsid osa EMK
EMK Suvekonverents 2022. Foto: Aivo Parmson

Suvekonverents

„Ainus asi, mis oli suvekonverentsi puhul halvasti, oli see, et see sai

Mis on sõdade sõnumid?

Gümnaasiumi päevil kirjutasin kirjandi teemal „Mis on sõdade sõnumid?”. Ukraina sõja tõttu
Mine asukohta Üles