Eesti Metodisti Kiriku Ajakiri

Matkajad metsateel

Viitka koguduse matkapäevad

Taevad jutustavad Jumala au ja taevalaotus kuulutab tema kätetööd. Psalm 19:2

Meie armsal Eestimaal leidub üllatavalt palju matkaradu. Kõik need pakuvad piisavalt avastamisrõõmu, silmailu ning põnevust. Retk loodusesse paneb meid ka rohkem mõistma Jumala loodut meie ümber. Viitka koguduse pere on juba mitmel aastal ühiselt oma kodukanti ja selle ümbrust avastamas ning inspiratsiooni ja tervist kogumas käinud.

2019. aasta sügisel käisime sõpradega Rõuges, sel suvel käisime Kütiorus ning mõte sügisesest rabamatkast tekkis meie kogudusel juba suve lõpus, pärast meie 20. aastapäeva tähistamist. Ja nagu ikka kutsusime ühisele matkapäevale kaasa ka teisi meie piirkonna metodisti kogudusi ja sõpru.

Nõnda saigi ühel oktoobrikuisel laupäeval teoks elamusterohke matkapäev Meenikunno Rabas Võru- ja Põlvamaa piiril. Meenikunno on kindlasti koht, kuhu tasub tulla sügisest rabalooduse ilu nautima ja energiat ammutama. Saime uurida põhjalikult taimi ja muud loodust, jälgida omanäolist rabamaastikku ja -järvesid ning usume, et igaüks leidis midagi põnevat. Saime maitsta ka rabavett ja teha palju pilte. Selles kõiges oleme kogenud, et need matkad liidavad meid. Tunneme ära tugeva osadussideme ja ühishingamise ning õpime rohkem mõistma ja märkama nii looduses kui ka meis endis toimuvat – see on väga põnev, inspireeriv ja kosutav. Jumal õnnistas meid ka sel korral eriliselt ilmaga.

Alustasime matka Päikeseloojangu Maja juurest ning jalutasime Liipsaare 11-meetrise vaatetorni juurde, kust avaneb vaade üle raba ja soosaarte. Kõige pisem osaline matkal oli 2-aastane Eliise, kes ka ise tornis käis. Hiljem saime onnikeses küünlavalgel kõik koos keha kinnitada ning sõime näiteks fooliumis küpsetatud kartulit. Saime koos pühakirja lugeda, palvetada ja laulda. Pärast ametliku osa lõppu ajasime veel lõkke ääres juttu ja küpsetasime vahukomme.

Kuna see matk oli väga huvitav, siis ootame põnevusega juba järgmise aasta matku. Iga kord on sellel ettevõtmisel ka uusi tulijaid – see on hea võimalus uusi sõpru saada. Kõik osalised olid tublid ja usume, et said rabast võrratult kaunist elamuse.

Võtke aega ja tahtmist liikuda meie imelises looduses!

Luule Tasso ja Merlin Metsla
Viitka kogud
us

Märgusõnad:

Veel rubriigis Koguduse elu

EMK Tapa kogudus 100

EMK Tapa kogudus 100

EMK Tapa Kogudus oli mandri-Eesti esimene metodisti kogudus. Asutamise kuupäevaks on märgitud
Pühapäevakool 1924 Suur Pärnu mnt 19

Tallinna kogudus 100

3. märtsil 2022 tähistas EMK Tallinna kogudus oma saja-aastast juubelit. Toomas Pajusoo
Mine asukohta Üles