Eesti Metodisti Kiriku Ajakiri

Artur Põld, Margie ja Earl Greenough ning Robert Tšerenkov

In memoriam Earl ja Margie Greenough

Hiljuti lahkus igavikukoju armas abielupaar ja minu kallid sõbrad – Earl ja Margie Greenough USA-st. Margie lahkus 14. augustil, 85. eluaastal ja ta abikaasa Earl kahe kuu pärast – 13. oktoobril, 87. eluaastal. Nad armastasid väga Eestimaad ja Eesti Metodisti Kirikut.

Esimest korda tulid nad Eestisse 90. aastate keskel ja pärast seda tegid oma 20 misjonireisi siia, tuues kaasa erineva suurusega vabatahtlike gruppe, kes enamjaolt tegid remonditöid meie laagris Giideon. Aga Earl ja Margie võtsid aktiivselt osa ka Eesti Sõprade ühingu tööst, Tallinna metodisti kiriku hoone ehitusest ja toetasid ka Tallinna koguduse vene osakonda paljude aastate jooksul.

Minul ja mu perel oli nendega ka väga sügav isiklik sõprus. Earl koos oma suhteliselt väikese kogudusega Mississippis olid need, kes tegi võimalikuks minu õppimise Oral Robertsi ülikoolis USAs. Earl oli see vaimulik, kes laulatas mind ja Amy’t. Olen palju kordi olnud neil kodus, kus mind alati väga südamlikult vastu võeti ja mäletan palju toredaid jutuajamisi, kus Earl jagas minuga oma tarkust 43 aastasest teenimiskogemusest vaimulikuna. Meie vahel oli 23 aastat sõprust, mille eest ma olen Jumalale äärmiselt tänulik.

Seda, kui väga see armas abielupaar armastas Eestit, illustreerib hästi järgnev lugu. Earl ja Margie käisid viimast korda Eestis 2017. a suvel ja mul oli võimalus viia neid ka meie laagrisse, näitamaks, kuidas ehitustegevus areneb hotellikorpuses, sest Earl tahtis väga, et see ehitusprojekt, kuhu ta palju panustas, saaks lõpule viidud. Seal kohapeal olles ütles ta: „Ma palvetan, et kui hea Issand mind siit maailmast ära võtab, siis Ta laseks mul laagrist läbi lennata, et näha, kuidas asjad arenevad.“ Vaatamata oma kõrgele eale, jätkasid nad meie kiriku töö toetamist oma elupäevade lõpuni ja ainult Jumal teab, mis rahasummas või töö- ja palvetundides see kõik kokku väljendub. See armas abielupaar, Earl ja Margie Greenough on jätnud unustamatu jälje minu, minu pere, pastor Artur Põllu ja paljude teiste inimeste ellu. Aga kas Issand täitis ka Earli soovi, seda saame teada siis, kui kohtume ükskord taas kõik koos taevariigis.

Märgusõnad:

Veel rubriigis Tähtpäevad

Olav Pärnamets

Rahupreemia laureaat

Metodisti Maailmanõukogu tunnustas rahupreemiaga Eesti Metodisti Kiriku kauaaegset pastorit ja superintendenti Olav
Mine asukohta Üles