Eesti Metodisti Kiriku Ajakiri

Uued võimalused Aldersgate’i Eesti teenimistöös

Aldergate’i uuendusliikumine on Eestis tegutsenud juba üle viie aasta. Oleme korraldanud seminare ja teeninud inimesi paljudes eestikeelsetes kogudustes, paljudes neist korduvalt. Samuti oleme teeninud palvemeeskonnana suvekonverentsil. 2018. aastal on Jumal meile avanud uusi uksi, mis on andnud põnevaid arenguvõimalusi.

29. juunil sõitsime Soome metodisti kiriku soomekeelsete koguduse superintendendi Jori Branderi kutsel nende aastakonverentsile, kus viisime koos Aldersgate’i Inglismaa meeskonnaga läbi seminari „Elu vaimus”. Seminari juhtis Aldersgate’i Inglismaa juht David Winstanley. Peale päevast aruannete kuulamist ja hääletamist, oli vaimulikel ja ilmikdelegaatidel võimalus osaleda veel seminaril, mis võib kohati päris intensiivne olla. Oli imeline kogeda, kuidas Jumal värskendas ja innustas inimesi. Soome pastorid said Aldersgate’i uuendusliikumisest nii innustatud, et tulevikus saame tõenäoliselt rääkida ka Aldersgate’i Soome liikumisest. Mitmed neist said südamesse igatsuse, et Aldersgate’i meeskond tuleks teenima ka nende kogudustesse. Juba veebruaris toimub seminar Lahti koguduses.

Täiesti uus kogemus Aldersgate’i Eesti meeskonna jaoks oli 17.-19. augustil Aseri koguduses toimunud seminar „Elu vaimus”. Jumal on avanud meile uue ukse venekeelsetesse kogudustesse. Seminari juhtis Triin Tarendi, kellele oli see samuti esmakordne kogemus. Kogudus võttis meeskonna vastu erakordse külalislahkusega. Näiteks kolisid mitmed neist kolmeks päevaks oma kodust kirikusse, et külalistele anda oma parim. Tõlkisid Irina Semjonova ja Reet Kakko ning eestpalvemeeskondades oli alati vähemalt üks inimene, kes oskas vene keelt. Oli suurepärane võimalus oma keeleoskust lihvida. Koguduseliikmed tulid seminarile igatsusega kogeda Jumalat ja sellele igatsusele Ta armastab vastata. Jumal tervendas, innustas ja värskendas. Eelkõige oli Jumala lähedaolu tuntav armastuse õhkkonna kaudu, mis oli eriliselt kogetav.

Lisaks koguduseliikmetele oli meil võimalus eestpalvetega teenida ka mehi kohalikust rehabilitatsioonikeskusest. Aseris toimunud seminar oli meeskonna jaoks mitmes mõttes väljakutse, kuid Jumal tuli ja kattis meie puudujäägid.

Kogudused, keda oleme külastanud, on tunnistanud, et seminar on olnud neile suureks innustuseks ja julgustuseks.

Aldersgate’i meeskonda on võimalik jätkuvalt kutsuda kogudustesse läbi viima seminare „Elu vaimus” ja „Issand, õpeta meid palvetama”. Etteteatamise aeg on kolm kuud. Praegused plaanid on: 8.-10. veebruaril 2019 seminar Soomes, Lahtis ja 1.-3. märtsil 2019 Aldersgate’i Euroopa konverents Inglismaal ning aprillis seminar Jõhvi koguduses. Huvi korral võta ühendust Aldersgate’i Eesti juhi Thea Kantiga.

Märgusõnad:

Veel rubriigis Kirikuelu

EMK Aastkonverents 2022

Aastakonverents

17.-19. juunil toimus Tallinnas Eesti Metodisti Kiriku aastakonverents, millest võtsid osa EMK
EMK Suvekonverents 2022. Foto: Aivo Parmson

Suvekonverents

„Ainus asi, mis oli suvekonverentsi puhul halvasti, oli see, et see sai

Mis on sõdade sõnumid?

Gümnaasiumi päevil kirjutasin kirjandi teemal „Mis on sõdade sõnumid?”. Ukraina sõja tõttu
Mine asukohta Üles