Head teed?

2017. aastal on Eesti Metodisti Kirikus mitmeid ümmargusi tähtpäevi

EMK tegevuse 110. aastapäev; usumärtrite Prikaski, Hängi, Prii surmast 75 aastat; Hugo Oengo sünnist 110. aastat; Karl Kuuma sünnist 150 ja surmast 85 aastat. Juunikuus tähistasime oma 110. aastapäeva näitusega Eesti Metodisti Kiriku tegevusest.

Sellest näitusest sai väike ülevaade tehtud veebileheküljel aadressiga: http://www.emk.voog.com. Kajastame pisut meie ajaloosündmusi ka ajakirja veergudel…

Head teed?

Edasi teeme ajalugu meie – sina ja mina. Kasutame iga võimalust, et mingil viisil mõjutada inimesi ja kogukonda, kus elame ja teenime.

John Wesleyl oli kolm lihtsat reeglit, mille järgi ta elas.

  • Ära tee halba
  • Tee head
  • Hoia end Jumala armastuses

Wesley jaoks oli usul alati sotsiaalne mõõde. Tema joaks ei olnud olemas pühadust ilma sotsiaalse pühaduseta. Teisisõnu, usk pidi alati hõlmama ka sotsiaalset mõõdet. Ei ole olemas eraklikku kristlast. Kui kasvame kristlikus kogukonnas, varustatakse meid teenimistööks maailmas. Hea näituse külastaja, kasuta iga oma päeva, et teha kellelegi head!

Head teed!

Nõnda ütles Issand: Seisatage teedel ja vaadake, küsige muistsete radade kohta, missugune on hea tee, ja käige sellel, siis leiate oma hingele hingamispaiga. Jeremija 6:16

Loodetavasti oled leidnud mahti peatumaks, mõtisklemaks ja küsimaks, kuhu ja mil viisil sina edasi liigud. Teid ja valikuid on sinu ees palju. Andku Jumal sulle valida alati see kõige õigem rada, mis on läbiproovitud, tõestatud ja tunnistatud parimaks; rada, millel käimine toob hingamise sinugi hingele. Ja seda nii selles kui ka tulevases elus.

Õnnistatud muistsetel radadel jätkamise aastat!

Lai ja kitsas tee. Charlotte Reihlen (1866).
Lai ja kitsas tee. Charlotte Reihlen (1866).
Märgusõnad: