Kirikute öö Agapes ja Pärnu linnas

Kuus aastat tagasi Tartust alanud ja üle Eesti aina populaarsem kirikuid tutvustav üritus, Kirikute Öö toimus sedakorda 9. juunil 2017; juba teist aastat osales sellel ka EMK Pärnu Agape kogudus.

Kirikute Ööd peetakse mujalgi Euroopas, kuid Eestis alates 2012. aastast iga aasta juunikuu teise reede õhtust keskööni, kusjuures kõikide üle Eesti osalevate kirikute ja koguduste lahtiolekute ajad ja programmi info on kättesaadav veebilehel www.kirikuteoo.ee.

Agape kiriku uksed olid sel õhtul avatud kella 18-st 23-ni, tulijaid tervitas pastor Tõnu Kuusemaa, kes oli valmis igale huvilisele maja tutvustama ja vestlema, tegutsesid koguduse vabatahtlike abiga ülesseatud kohvik ja lastenurk. Kell 20 andis kiriku saalis tunnise kontserdi Pärnu Oikumeeniline Naiskoor dirigent Ester Murrandi juhatusel ning õhtu lõpetas kell 22 alanud tunnine ülistuspalvus, mille korraldas Agape Ülistuskoor Anu Hobustkoppeli ja pastor Ardi Leerima eestvedamisel. Õhtu oli rõõmus ja õdus ning selle jooksul astus Agape kirikust läbi kokku üle 50 inimese. Eriliselt hea meel oli sel korral kutsuda inimesi tutvuma Pärnu erinevate kirikute ja kogudustega ka läbi orienteerumismängu: kes läbis sel õhtul vähemalt kolm erinevat pühakoda, sai endale viimasest kogudusest kingituseks Uue Testamendi.

Nii oligi sel aastal Kirikute Öö ajal Pärnus avatud juba viie kiriku ja koguduse uksed. Loodame Jumala abiga, et see lahe, oikumeenilist koostööd võimaldav üritus kogub Pärnus järgmisel aastal hoogu veel juurde ja saab iga aastaga ka linnarahvale tuntumaks.

Külastaja ja orienteeumismängus osaleja

Külastaja ja orienteeumismängus osaleja

Kontserdi andis Pärnu Oikumeeniline Naiskoor
Kontserdi andis Pärnu Oikumeeniline Naiskoor
Selle õhtu vastuvõtu-tervituslaud
Selle õhtu vastuvõtu-tervituslaud
Pildiväljapanek koguduse ajaloost
Pildiväljapanek koguduse ajaloost. Fotod: Külli Kuusemaa
Märgusõnad: