Eesti Metodisti Kiriku Ajakiri

EMK Suvekonverents 2022. Foto: Aivo Parmson

Suvekonverents

„Ainus asi, mis oli suvekonverentsi puhul halvasti, oli see, et see sai liiga ruttu läbi!“ Selline tagasiside kõlas mitme osaleja suust. Suvekonverentsil osalejaid oli kokku 198, nendele lisaks külalisjutlustajad, laagrikeskuse personal ja Gideonis elavad ukrainlased. Osalejatest noorim oli 7-kuune, vanim 90-aastane. Suvekonverentsil oli osalejaid seitsmeteistkümnest EMK kogudusest. Lisaks metodistidele oli osalejate hulgas luterlasi, nelipühilasi, baptiste, vabakoguduste liikmeid ja katoliiklasi. Reisipiirangute tõttu kaks suvekonverentsi vahele jätnud Inglismaa grupp oli sel korral taas kohal ja panustas palveteenistuses. Konverentsi osalejate hulgas oli veel ka brasiillasi ja kaks Saksamaa misjoniorganisatsiooni esindajat, kes varustavad igal suvel suvekonverentsi telkide ja mööbliga.

Sõnumeid jagasid konverentsil nii eestlased kui ka väliskülalised. Eestisse elama asunud brasiillane Yuri Velloso jutlustas nii kogu konverentsi rahvale kui ka eraldi noortele. EMK Teoloogilise Seminari õppejõud Hindrek Taavet Taimla viis läbi piiblitunni ja seminari ning ta jagas oma mõtteid ka noorteõhtul. Teoloogilise seminari õppejõududest oli piiblitundi kutsutud läbi viima ka Douglas Childress. Tartu vangla kaplan Maire Latvala rääkis seminaril kriisidega toimetulekust. Jutlustama oli kutsutud külalisi ka väljastpoolt metodisti kirikut: kaitseväe peakaplan Ago Lilleorg ja Nõmme baptistikoguduse pastor Veikko Võsu. Pühapäevase jumalateenistuse jutluse pidas David Winstanley, kes on Aldersgate liikumise eestvedaja Inglismaal.  

Nelja päeva jooksul oli konverentsil ülistust, palvet, piiblitunde, seminare, jumalateenistusi, grupiarutelusid, matkamist, ristimine, palveteekond, ujumist ja lihtsalt koos olemise aega. Seda viimast jäi osalejate hinnangul väheks ja järgmine suvekonverents soovitati teha 5-päevaseks, et oleks rohkem aega omavaheliseks suhtlemiseks. Lastele ja noortele olid eraldi programmid koos õpetuse, mängude ja paljude põnevate tegevustega. Traditsiooniks on saanud, et suvekonverentsi esimesel õhtul tähistatakse mingit juubelit – sel korral tähistati EMK 115. aastapäeva ja Gideoni laagrikeskuse tegevuse 30. aastapäeva.  

Konverentsi lähtekirjakohaks oli „Jüngrid said täis rõõmu ja Püha Vaimu“. Konverentsi lõpus tõdesime, et suvekonverentsil osalejadki said täis rõõmu ja Püha Vaimu.  

Suvekonverentsi jumalateenistusi, seminare ja piiblitunde saab järele vaadata Pildiraadiost:


4. august 2022

5. august 2022 2. osa

august 2022 3. osa

august 2022 5. osa
6. august 2022
7. august 2022
7. august 2022
7. august 2022

Pildigalerii:

Märgusõnad:

Veel rubriigis Kirikuelu

EMK Aastkonverents 2022

Aastakonverents

17.-19. juunil toimus Tallinnas Eesti Metodisti Kiriku aastakonverents, millest võtsid osa EMK

Mis on sõdade sõnumid?

Gümnaasiumi päevil kirjutasin kirjandi teemal „Mis on sõdade sõnumid?”. Ukraina sõja tõttu
Mine asukohta Üles