Eesti Metodisti Kiriku Ajakiri

Noortetöö EMK Suvekonverentsil Aa rannas

04.–07. augustil toimus EMK suvekonverents Aa rannas, kus noortel oli võimalus osa võtta noorteprogrammist. Jagame teiega killukest noortetööst läbi osaleja silmade.

Suvekonverentsi noortetöö oli väga lõbus ja tore. Seal oli palju erinevaid tegevusi. Esimesel päeval noortetöös kõigepealt lihtsalt tutvusime üksteisega. Meid kõiki jagati kaheks meeskonnaks. Mängisime erinevaid mänge, laulsime ja ülistasime Jumalat. Kui ülistus lõppes, läks üks meeskondadest meisterdama ja teised jäid mänge mängima. Üheks mänguks oli mäng nimega Parlament, mis oli väga lõbus ning meeldis kindlasti kõigile osalejatele. Kui mängud said mängitud ja meisterdamistoas tehtud kunstiteosed tehtud, oli meil väike snäkk ning seejärel saime me proovida räppimist, mis oli väga lõbus tegevus. Seejärel tuli meile Hindrek Taavet Taimla rääkima sellest, kuidas Jumal võttis tema elus esikoha ning mida ta selleks tegi. Hiljem toimus meil rannas palverännak, kus oli teatud paikades konkreetne ülesanne, mida pidi täitma. See oli samuti väga tore. Õhtul toimus ka noorteõhtu, kus kõigepealt olid mõned mängud. Peale mänge saime süüa koos snäkke ning hakkasime siis laulma ja ülistama. Peale ülistust pidas meile seminari brasiillane Yuri Velloso.

Järgmisel laagripäeval saime alguses veel veidike räppimist harjutada, kuna meil oli vaja esitada see räpilugu suvekonverentsi pühapäevasel jumalateenistusel. Meisterdamistoas lõpetasime oma eelmise päeva tööd ning siis värvisime ühte kujundit, mis iseloomustas meie ühendust Jumala ja Püha Vaimuga. Peale seda oli väike snäkk ning siis pidas meile väga laheda ja huvitava seminari brasiillane Yuri, kes rääkis, kuidas tema Jumalaga lähemalt tuttavaks sai ning mis sellega kaasnes. Kuna alguses oli plaanis minna hiljem matkale, mis kahjuks ilmastikuolude tõttu ära jäi, vaatasime hoopis ühte huvitavat ja samas ka humoorikat filmi, sellest kuidas üks mees pidi hakkama Noaks ning pidi ehitama samasuguse laeva ning pidi kõiki päästma hakkama.

Viimase päeva hommikul harjutasime enne teenistuse algust korra veel läbi meie räpiloo, et meil see ikka välja tuleks ning siis suundusime jumalateenistusele, kus me ka oma laheda räpiloo ette kandsime. Suvekonverentsi noortetöö oli lühidalt öeldes väga tore, lõbus, tegus, meeskond on väga sõbralik ja tore ning soovitan väga kõigil noortel osa võtta noortetööst suvekonverentsil.

Märgusõnad:

Veel rubriigis Noortekas

Noorte Alfa

Noorte Alfa

Alates 19. veebruarist 2021. a toimus noortele suunatud online alfa kursus. Kuna
Mine asukohta Üles