Eesti Metodisti Kiriku Ajakiri

Noortetöö EMKs

Kas noored on meie kiriku tulevik? EI – noored ei ole ainult meie tulevik, nad on siin ja praegu! Oleme kiriklikel üritustel ikka kohanud ja näinud ka mõnd noort, kes meie südame põksuma ja silma särama paneb. Teame ka kogudusi, kus tänu Jumalale noortetöö pühendunud juhtide ning julgustava pastori abil uut põlvkonda kasvatab. Toimuvad regulaarsed, järjest populaarsust juurde saavad EMK noortelaagrid kevadel ja sügisel ning piiblilugemise laager suvel. Selle töö taga on hetkel vaid kaks tõeliselt pühendunud ning innukat entusiasti – Grete Lepa ja Karl Martin Ventsel.

Meenub kirikuvalitsuse koosolek, kus heitsime pilgu noortetoimkonnale ja noortetööle üldisemalt. Robert Tšerenkov kirikujuhina jagas meiega oma visiooni ja nägemust jätkusuutlikust kirikust, kus noored peaksid olema kasvav põlvkond tugevaid metodiste, kes põlevad Kristusele ning jagavad Sõna tões ja väes. Seejärel peale lühikest aruannet noortetoimkonnas toimuva kohta esitati meile küsimus: „Kelle süda valutab meie kiriku noorte pärast?!“ Sealt see algaski! Meie: mina, Urmas Sassian, Marjana Luist (õpingute tõttu sel aastal kahjuks eemal) ja Robert olime valmis investeerima enam oma palveid, aega, andeid ja oskusi meie kiriku noortetöö arendamisse.

Koostöös Grete Lepa ja Karl Martin Ventseliga toimus 15. detsembril Tallinnas „Metonoorte ajurünnak“, kust võttis osa 10 noort ja mitmed pastorid/töötegijad, kes on valmis investeerima ja panustama enamat kui me tegelikult neilt ootaksime. Muusikaga teenisid meid Tallinna vene koguduse noored, saime osa kogudustes toimuvast, noortetöö väljakutsetest ja õnnistustest ning unistasime üheskoos. Päev lõppes ülesõhutava ja julgustava sõnumiga (Km 6:1-6), et Jumal näeb meis palju rohkem kui meie iseendis, sest Ta ei vaata meie puudustele, vaid näeb võite ja potentsiaali (Gideoni lugu).

Istusin seal ja kuulasin: meie kiriku noori, neid julgustavat kirikujuhti, armastuses motiveerivaid KV liikmeid ja Gretet noortejuhina ning tõdesin, kui eriline on olla selles põnevas hetkes ja ajas ning näha Jumala elavat tööd just siin ja praegu. Haarasime kinni ühe noore väljaöeldud igatsusest – meil võiks olla ju üle-eestilised noortekad, kus saame kokku!

Noorte igatsus, meeskonna planeerimine ning juba 26. jaanuaril 2019. a toimus EMK Pärnu Agape koguduses esimene metonoorte üle-eestiline noortekas. Keskseks teemaks oli Jumala armastuse praktiline jagamine meid ümbritsevate noorte ellu. Kuidas? Kuulsime tunnistusi, arutasime üheskoos ning võtsime vastu väljakutse – sõbrapäeval jagan Jumala armastust läbi praktilise teenimise.

See ei ole ilus lõpp, vaid põnev algus! Juba 1. ja 2. märtsil kohtus paarkümmend noort EMK noortejuhtide koolitusel Tallinnas, kus Robert pani meid mõtlema teemadel „Miks on noortetöö üldse koguduses tähtis?“, „Mis on noortetöö koostisosad?“, „Milline on suhtumine noortetöösse?“ ning „Kuidas alustada?“ Üheskoos tajuti EMK noortetöö reaalsust, pingutusi, väljakutseid ja võimalusi. Kas sa tead, et noortetöö koguduses tagab põlvkondade järjepidevuse – noored on vastuvõtlikumad Jumala kutsele, toovad uut värskust, omavad vaba aega ning on tulevaste juhtide kasvuala. Ja mida me veel ootame?!? Minu küsimus on täna, kas omada säilitamise mentaliteeti noortetöös, või arendada strateegilist noortetööd Jumala riigi laiendamiseks EMKs. Jumal on tegemas kallihinnalist tööd meie kirikus, kus uus põlvkond südames põlevaid noori on ammutamas teadmisi, hüüdmas Issanda nime, astumas julgeid evangeelseid samme. Meil perega on suur eesõigus olla osa sellest ning kogeda metodistlikku tuld. See on veel õrn, kuid meie oma palvete ja julgustusega saame selle järjest tugevamaks ja suuremaks leegiks muuta.

Need noored on mõistnud, et üheskoos oleme tugevamad ja võidame selle maa Kristusele. Kokku saadakse juba märtsi lõpus Tartus üle-eestilisel noortekal, aprillis täitub noorte suur unistus – kevadlaager jne. Kuulame meid ümbritsevaid noori, julgustame neid, oleme valmis tegema enamat kui meie mugavustsoon lubab ning kanname oma kiriku noortetööd palves. Noored on meie olevik siin ja praegu!

Noortejuhtide koolitusel

Noortejuhtide koolitusel
Noortejuhtide koolitusel

 

Märgusõnad:

Veel rubriigis Noortekas

Mine asukohta Üles