Eesti Metodisti Kiriku Ajakiri

Eesti juhid üle-euroopalisel „History Makers“ tippkohtumisel

Oled Sa kunagi mõelnud, et enam paremaks minna ei saa? Kaks aastat tagasi, osaledes noortejuhtide koolitusel History Makers just seda ma kogesin. Ma olen aastaid teinud noortetööd ja selle raames osalenud erinevatel noortejuhtide koolitustel.

Jah, nad on kõik olnud head, ometi on History Makers midagi sügavamat. Kui võtta History Makers noortejuhtide koolitus kokku ühte lauses-se, oleks see: „Kuidas olla piibelik juht“.

Sel aastal toimus rahvusvaheline History Makers noortejuhtide koolituse Euroopa kogunemine Hispaanias ja seal ma pidingi tõdema, et saab küll paremaks minna. Kui kaks aastat tagasi töötasime me läbi vundamendi, kuidas olla piibellik juht, siis sel aastal ehitasime seinu. Iga kõneleja seisis ees, ühes käes Piibel ja teises „põletav“ teema Euroopast. Teemasid näitlikustasid lood eri maadest, kus Jumal on kasutanud History Makersi koolitust varustusena, et tuua nendesse paikadesse Tema valgust.

Eestist osalesime sellel üritusel kolmekesi – Grete Lepa, Johanna-Margret Ojaots ja mina, ning meil oli suur eesõigus kohtuda Wes ja Joy Griffiniga, kes võtsid teadlikult aega just meie, Eesti tiimi jaoks. Kuulsime lugusid EMK Teoloogilise Seminari alguspäevist, ajast, mil Griffinid teenisid Eestis, History Makersi sünnist ja nende tänastest väljakutsetest Jumala riigi töös. Jagades rõõme ja raskusi teenimistöö teel, olid meil omaette „mini-loengud“ lõunalauas, mis minu arvates julgustavad meid ka veel aastate pärast.

Märgusõnad:

Veel rubriigis Noortekas

Mine asukohta Üles