Eesti Metodisti Kiriku Ajakiri

Isadepäev Tallinna metodisti koguduses

Juba isadepäeva varahommikul kostis kirikusaalist laste laulu, millele prooviga viimast lihvi anti. Isadepäeva perejumalateenistusele oli tulnud palju rahvast, samuti oli sel pidulikul päeval tavapärasest rohkem nii lapsi kui isasid.

Tallinna koguduses käib ka igal pühapäeval jumalateenistusel üsna palju mehi, kuid isadepäev oli selline päev, mil kõik mehed said ka kirikus tavapärasest rohkem tähelepanu. Õnnitluste taustaks näidati projektoriga seinale fotosid meie kiriku peredest – aukohal ikka isad.

Jumalateenistuse tegi eriliseks ka see, et keskenduti isaks olemise kogemustele. Paneeldiskussioonis osalesid kolme pere isad ja vanaisad: Art ja Leev, Andres ja Olav, Laur ja Tarmo. Kõik pidid vastama kahele küsimusele: Milline on kõige suurem väljakutse laste kasvatamisel? Milline kirjakoht on olnud abiks isaks olemisel? Vastused olid põhjalikud ja sisukad, kõige enam nimetati märksõna „eeskuju”. Huvitav oli see, kui erinevad kirjakohad olid isasid inspireerinud ja neile toeks olnud.

Jumalateenistuse järel olid kõik isad palutud torti sööma ning tavapärasest enam elevust jagus ka kohvikusse. Oleme tänulikud Jumalale, et ta on meie kogudusele kinkinud nii palju toredaid isasid!

Märgusõnad:

Veel rubriigis Meilt ja mujalt

FOE meeting 2019

Eesti sõprade kohtumine

10.–11. mail toimus Atlanta lähistel Mariettas, Georgia osariigis USAs Eesti Sõprade iga-aastane
Mine asukohta Üles